Gotong-Royong Perdana Taman Jawi Indah

Pada Ahad 22 Mei 2016, Taman Jawi Indah mengadakan gotong-royong perdana, anjuran bersama JKKK, Surau TJI dan KRT. Tiga badan ini bergabung menganjurkan progrma murni ini bagi membersihkan taman kita termasuk gotong royong membersihkan padang belakang surau untuk pertandingan Futsal pada minggu hadapannya (29 Mei 2016). 

Alhamdulillah, ramai penduduk turun untuk sama-sama berganding bahu membersihkan taman, surau dan padang, tebang pokok, cuci longkang dan macam-macam lagi. Terima kasih kepada penganjur yang menyediakan makan pagi dan makan tengah hari.

Suasana cukup meriah, bunyi gergaji enjin yang tebang pokok, bunyi mesin rumput dipadang, yang repair speaker surau, bunyi vakum dll. Suasana macam ni boleh mengeratkan lagi hubungan penduduk taman kita. Terima kasih juga kepada MPSP yang bersama berganding bahu bagi menjayakan program ini. Kita memang tiap2 tahun dok buat gotong-royong sebelum kedatangan bulan Ramadhan Al-Mubarak. Moga ia menjadi ibadah pada kita semua. 

Jom kita tengok gambar2 yang sempat diambil oleh lensa amatur.... Kalau gambar tuan2 tak dok jangan marah naaa....Terima kasih


0 comments:

Post a Comment