Semak Saman Anda Secara Online






















Salam semua,

Anda ada saman? Tak tahu, tak pernah cek saman? Ada saman ekor?

Macam-macam persoalan timbul mengenai saman. Tak pa, kalau anda pandu ikut undang-undang mungkin susah la nak kena saman kan. Ehm... Ok, kalau anda nak semak saman dengan mudah, caranya cuba semak melalui laman web JPJ. Kita dapa tahun sama ada ada saman ke tak, 2 saman ka, 3 saman ka.....

Macam mana nak semak ni, mudah ja. Klik link yang saya bagi kat bawah ni, masukkan pilihan anda sama ada nombor kereta, no.kp dam lain-lain dan klik butang SUBMIT. Lepas tu anda akan dapat tau ada saman ke tak.

http://jpj.myeg.com.my/PDRM/summons_enq_eng_New.jsp

Link kat bawah ni plak untuk anda cek sama ada anda pernah ada blacklist dengan Polis atau JPJ. Pun boleh semak secara online.

http://www.jpj.gov.my/blacklist/index.shtml

Apa tunggu lagi, jom kita semak saman...
Terima kasih.

3 comments:

Post a Comment